Fotoşop Fotoşop Magazin AnaSayfaya Dön

Nokta Düzeltme Fırçası aracıyla rötuşlama

Nokta Düzeltme Fırçası aracı fotoğraflarınızdaki lekeleri ve diğer hataları hızla giderir. Nokta Düzeltme Fırçası, Düzeltme Fırçası'na benzer biçimde çalışır: Görüntü veya desenden örneklenen piksellerle boyar ve örneklenen piksellerin dokusunu, ışığını, saydamlığını ve gölgelendirmesini düzeltilmekte olan piksellerle eşleştirir. Düzeltme Fırçasından farklı olarak Nokta Düzeltme Fırçası örnek nokta belirlemenizi gerektirmez. Nokta Düzeltme Fırçası rötuşlanan alanın çevresinden otomatik olarak örnek toplar.

Leke gidermek için Nokta Düzeltme Fırçasını kullanma
Geniş bir alanı rötuşlamanız gerekiyorsa ya da kaynak örnekleme için daha fazla kontrole gerek duyuyorsanız Nokta Düzeltme Fırçası yerine Düzeltme Fırçasını kullanabilirsiniz.
  1. Araç kutusundan Nokta Düzeltme Fırçası aracını  seçin. Gerekiyorsa, gizli araçları göstermek ve seçiminizi yapmak için Düzeltme Fırçası aracını, Yama aracını ya da Kırmızı Göz aracını tıklatın.
  2. Seçenekler çubuğundan bir fırça boyutu seçin. Tüm alanı tek bir tıklatmayla kapsayabilmeniz için onarmak istediğiniz alandan biraz daha geniş bir fırça en uygunudur.
  3. (İsteğe bağlı) Seçenekler çubuğundaki Mod menüsünden bir karıştırma modu seçin. Yumuşak kenarlı bir fırça kullanırken fırçanın kenarlarındaki pürüzleri, film grenini ve dokuyu korumak için Değiştir'i seçin.
  4. Seçenekler çubuğundan bir Tip seçeneği belirleyin:
    Yakınlık Eşleşmesi
    Yama olarak kullanılacak alan bulmak için seçimin kenarlarının çevresindeki pikselleri kullanır.

    Doku Oluştur
    Doku oluşturmak için seçimin içindeki pikselleri kullanır. Doku işe yaramazsa ikinci kez alanda sürüklemeyi deneyin.

    İçeriğe Uygun
    Seçimi tamamen doldurmak için yakındaki görüntü içeriğini karşılaştırır. Bu sırada, gölge ve nesne kenarları gibi önemli ayrıntıları gerçekçi bir şekilde korur.
    İçeriğe Uygun seçeneği için daha büyük ve hassas bir seçim oluştururken Düzenle > Doldur komutunu kullanın. (Bkz. İçerik duyarlı, desen veya geçmiş dolguları.)

  5. Tüm görünür katmanlardan veri örneklemek için seçenekler çubuğunda Tüm Katmanları Örnekle'yi seçin. Yalnızca bir etkin katmandan örneklemek için Tüm Katmanları Örnekle'nin işaretini kaldırın.
  6. Onarmak istediğiniz alanı tıklatın ya da daha büyük bir alandaki hataları düzgünleştirmek için tıklatın ve sürükleyin.